- ТҮРКІСТАНДЫҚ КОЛЛЕДЖ ПЕДАГОГІ ҚЫМЫЗ БАЛМҰЗДАҒЫН ЖАСАП ШЫҒАРАДЫ 🥛№11-ші колледжінде «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығы бойынша дәріс беретін педагог Жадыра Байдалы қымыздан балмұздақ пен сабын жасап шығарды. 🎯Жаңа жобаның мақсаты — ұлттық балмұздақтың биологиялық құндылықтарға бай және адам ағзасына пайдалы екенін дәлелдеу. Қымыз балмұздағының басқалардан айырмашылығы отта дайындалады және оның құрамы өзгермей, табиғи құндылығын сақтайды. 💬«Біздің нарықта ұлттық өнімдер, оның ішінде қымыз өнімдерінің түрлері аз екенін байқауға болады. Балмұздақ жастарға да, балаларға да ұнайды. Қоспасыз биоөнімдер денсаулыққа да пайдалы», — дейді Жадыра Байдалы. 🚹Педагогтың айтуынша, сусынның құрамында түйіршікті ақуыздар бар, ол адам денсаулығына пайдалы табиғи иммундық қасиеттерге ие. Сонымен қатар, Жадыра емдік пайдасы бар саумал қосылған сабын шығара бастады. Жобаны мемлекет қолдайтын болса, эко өнімдерді болашақта Қазақстанның өзге өңірлері мен шетелге экспорттауды жоспарлап отыр.
- 2023 жылы 28 шілдеде Түркістан облысы адами әлеуетті дамыту басқармасына қарасты «№11 колледж» МКҚК-ның әдістемелік кабинетінде сыбайлас жемқорлық тәуекелдерін ішкі талдаудың алдын ала қорытындыларын талқылау бойынша ашық жиналыс өтті. Жиналысқа жұмыс тобының мүшелерінен басқа оқытушылар, қамқоршылық кеңес мүшелері, аудандық жастар ресурстық орталығының директоры С. Қыпшақбаев, №11 колледж ата-аналар комитетінің төрайымы Сапаркүл Киікбайқызы қатысты. Жиналыс барысында тиісті талдамалық анықтама дайындай отырып, сыбайлас жемқорлық тәуекелдерін ішкі талдаудың алдын ала қорытындылары талқыланды.